Соларна Помпа

Соларни помпи, за всякакви нужди!

Соларна помпа

Това е помпена система, захранвана само и изцяло от слънчева енергия

Системата е много опростена и се състой само от следните компоненти:

  1. Фотоволтаични панели
  2. Соларна Помпа

Тази система има два варианта. Можете да превърнете Вашата съществуваща помпа в соларна посредством специален инвертор за помпи или да сложите направо соларна помпа, без необходимостта от инвертор.

При първият вариант, трябва да знаем мощността на помпата за да подберем правилният инвертор и броя на фотоволтаичните панели. Обикновенно панелите са с 20-30% по-голяма мощност от тази на помпата, за да може тя да работи дори в неоптимални условия. Ако например помпата Ви е 1200W, то ние препоръчваме минимум 1500W панели, а за по-голяма сигурност 2000W. След свързването на помпата, единственото което Ви трябва е слънце. Когато има слънце помпата работи постоянно, ако спадне мощността идваща от панелите, тя намаля свойте обороти докато се възстаннови пълната мощност от панелите. Ако мощността отслабне много(плътен и голям облак), то тя спира и изчаква възстановяване на мощността.

При втория вариант, системата работи на абсолютно същия принцип, но тогава ни трябва повече информация за да подберем помпата която Ви е необходима за Вашите нужди. Трябва да ни дадете дълбочина на сондажа, необходим напор и дебит на час.

Тук има и опция за добавяне на акумулаторен блок, който да се използва в тъмната част на денонощието или при лошо време, когато производстово от фотоволтаичните панели не е достатъчно. За да Ви предложим такъв, трябва да прецените колко часа запас искате да имате изразени в работни частове на помпата.

Соларната помпа може да се използва за пълнене на голям буферен съд, от който Вие да поливате или директно за напояване. Изборът е Ваш!

На картинката по-долу е дадена схема, за това как работи системата. Тук за пример е дадена повърхностна помпа, но повечето модели помпи, които предлагаме, са сондажни потопяеми винтови помпи.

Пълна консултация

Ше се постараем да отговорим на всеки Ваш въпрос

Сертифицирани продукти

Всички материали и компоненти които използваме, отговарят на най-високите световни стандарти.

Документация

Ще Ви разясним всички необходими документи, и как да се сдобиете с тях.

Точно на време

Вършим работата си, точно в сроковете които сме дали. Те ще бъдат описани в договора ни и ще бъдат приоритет за нас.

Стандарти

Гарантираме, че свършената от нас работа, отговаря на всички необходими стандарти.

Високо качество

Най-големия приоритет за нас – високото качество. Винаги се стремим към него, на всяка цена.

Нуждаете се от експертен съвет? С удоволствие ще помогнем, свържете се с нас сега.

"ЕС-3" ООД е фирма със седалище в гр.Пазарджик, занимаваща се само и изключително с фотоволтаични системи и продукти.