При автономните фотоволтаични системи се разчита изцяло на произведената от тях електроенергия. Най-често тези системи се използват, когато нямате достъп до мрежата или е много скъпо да се свържете към нея. Или пък имате за цел избягването на дългата процедура, която съпътства присъединяването към мрежата. Този вид фотоволтаична система може да бъде с всевъзможни мощности. Една автономна система може да захранва от една обикновена лампа до цяла производствена база.

Оразмеряването на автономните системи е сложен процес и зависи от много фактори. Зависи дали целогодишно или сезонно ще се ползва системата. Зависи от мощността на електроуредите, колко време на ден ще работят, местоположение на системата и много други.

За да изчислим от какво точно от каква автономна система имате нужда, трябва първо да съберете информация за електроуредите които ще ползвате и техните единични мощности. Да прецените колко часа на ден ориентировъчно ще работят и тогава да ни пратите запитване, за да можем да Ви предложим най-доброто решение.

Свържете с нас за безплатна консултация.