Skip to content

250 kWp
Покривна Мрежова Система
гр. Пазарджик

Описание

Тази система олицетворява, това в което ние вярваме и заради което стартирахме изграждането на фотоволтаични системи – задоволяване на СОБСТВЕНИТЕ НУЖДИ, без връщане на енергия или продажба.

Винаги сме смятали, че най-доброто място за производството на зелена енергия е там, където тя ще се консумира – на покривите на предприятия и складове.

Системата ще спестява на инвеститора над 325 MW енергия годишно. Като тук сме внедрили и други предимства, които идват с фотоволтаичната инсталация. 

  • Система за мониторинг – На последната снимка можете да видите как изглежда системата за мониторинг и как в реално време и от всяка една точка на света, можете да следите освен производството от фотоволтаичната система и консумацията на обекта. Следите също съотношението на енергията от ФЕЦ-а, спрямо цялото количество потребена енергия на дневна и месечна база. Така лесно можете да проследите дали имате нужда от още мощности от слънчева енергия или има моменти в които Ви е в повече.
  • Компенсация на реактивна енергия – активирали сме и система за компенсация на реактивната енергия, която намалява значително наказателните такси, които се плащат за нея. Системата Smart Reactive Power Controll е относително нова за Huawei, но работи безупречно и постига отлични резултати!

Също нещо интересно и не толкова често използвано е типа на конструкцията която сме внедрили в тази система. Понеже сградата е с PVC мембрана, която хидроизолира покрива, нейното нарушаване с пробиване и захващане е напълно забранено и неправилно. В случаи като този, се използва „баластна“ конструкция, с наклон 20 градуса. Името и идва от там, че за захващането се използват баласти(тежести). Много внимателно, се изчислява, точно на кои точки, колко тежести трябва да се сложат, така че да може да се гарантира статичност на фотоволтаичните панели. Взима се под голямо внимание в какъв район попада сградата и с какви ветрове трябва да се справя конструкцията. За допълнително предпазване от вятър, всеки един ред панели, има капаци от задната страна и от двете страни, за да направи почти невъзможно прилагането на подемна сила от страна на вятъра към панелите. Цялата конструкция и всеки един крепеж са изработени от алуминий или неръждаема стомана за да имат дълъг живот, също като системата.

Всички продукти можете да намерите на https://SolarHouse.BG

Информация

Тип

Мрежова Система

Местонахождение

гр.Пазарджик

Брой Панели

735

Фотоволтаични панели

SunRise 340Wp Mono PERC Half-Cut

Инвертори

4 бр. Huawei SUN2000-60KTL

Предназначение

Изцяло за собствени нужди, без отдаване в мрежата

Годишно производство

325 000 кв.ч.

Време за изграждане

45 дни