Skip to content

Хибридна система

Този вид соларна система е комбинация от мрежова и автономна система.
Тя може както да е независима, така и да работи в синхрон с мрежата.

Основни характеристики

По структура, тази система прилича много на автономната система, защото компонентите й са почти еднакви. Тя се състои от следните компоненти:

Хибридна Фотоволтаична Система
Функциониране на една хибридна фотоволтаична система

Предимства

Най-често хибридната фотоволтаична система за собствени нужди, т.е. когато искате да използвате произведената енергията за покриване на собствената консумация. Същевременно имате и сигурността на мрежата, за да не оставате без захранване. Тя може да бъде настройвана по много различни начини – да отдава излишъка в мрежата или да не го отдава. Също така при неналичието на мрежа, може да се комбинира с дизелов генератор, който да допълва системата при нужда. Той може да бъде настроен да се стартира автоматично при отслабването на акумулаторите и така Вие нямате никава грижа към системата – всичко е автоматизирано!

Оразмеряването на тази система е сложен процес също както при автономната система и зависи от доста фактори – целогодишно или сезонно ще се ползва системата, мощност на електроуредите,  колко време на ден ще работят, местоположение на системата и много други.

Но за разлика от автономната, не е критично ако хибридната система в даден момент не може да осигури необходимата енергия, защото тогава на помощ идва резервният източник на захранване – мрежа или агрегат.

Системата може да се използва на практика за всичко – видеонаблюдение, парково и улично осветление, домакинство, земеделски нужди и много други.

 

Полезно

Трябва да се има предвид, че макар да звучи най-примамлива като структура, понеже има възможността да съхранява енергия и да я отдава когато няма слънце, тази функционалност носи и своята цена. При хибридните системи се използват друг тип инвертори, спрямо тези в мрежовите системи, които поради голямото количество възможности и функции, са по-скъпи. Също така, системата разполага с батерии, които не трябвя да се забравят като консуматив. Ако се заложи на много висок клас батерии, те могат да изкарат и над 10 години, но тогава и първоначалната инвестиция ще е много по-голяма.

За момента, ние лично препоръчваме този тип система в следните случаи и ситуации:

  • Места с непостоянно захранване (често спиране на тока)
  • Места с лоши показатели на мрежата (ниско или високо напрежение)
  • Места с режим на тока
  • Места, на които няма електрозахранване, но има някакъв тип резервно захранване (генератор)

При нас получавате

Експертна консултация

Ще се постараем да отговорим на всеки Ваш въпрос. Ако случайно не знаем отговорът на някой от тях, ще го открием възможно най-бързо.

Сертифицирани продукти

Всички материали и компоненти които използваме, отговарят на най-високите световни стандарти за качество и безопастност. Всеки един продукт е годен за употреба на територията на ЕС.

Документация

Ще Ви разясним всичко относно необходимите документи, Как да се сдобиете с тях, къде и кога да ги подадете. Ще Ви помогнем в попълването на всяка една бланка.

Точно на време

Вършим работата си, точно в сроковете които сме дали. Те ще бъдат описани в договора ни и ще бъдат приоритет за нас.

Стандарти

Абсолючно всеки един продукт с който работим носи със себе си и гаранция. Каквото и да стане с него, в този срок, ще бъде отремонтиран или заменен във възможно най-кратък срок.

Високо качество

Най-големия приоритет за нас – високото качество. Винаги се стремим към него, на всяка цена.